De koffie van Livello


Koffie, langzaam gebrand tot perfectie

Livello Coffee brandt haar koffie langzaam. Door koffie langzaam te branden ontwikkelen smaken en aroma’s zich veel beter. Dit doen wij met al onze koffies. Het branden gebeurd op ambachtelijk wijze zodat wij de kwaliteit kunnen garanderen. Pas wanneer jij koffie wilt, gaan wij het branden. Dat is de belofte op verse koffie die Livello je geeft.

Onze Single Origins

Single origin betekend ‘enkele oorsprong’. De koffie komt van Ć©Ć©n plantage en is dus niet gemixed met een andere koffie. Single origins zijn geliefd door hun pure karakter. De koffie heeft haar eigen identiteit en smaak en voor veel koffieliefhebbers zijn keuzes vaak makkelijk gemaakt omdat zij al bekend met de smaak van een bepaalde regio. Doordat iedere koffieregio onderworpen is aan andere omstandigheden zoals vochtigheid, bodem, temperatuur en hoogte, is iedere single origin weer een andere koffie ervaring.

Peru

Arabica

Cajamarca

Onze Peruviaanse koffie typeert zich door haar volle, intense smaak en tonen van pure chocolade. De koffie groeit op hoogtes boven de 1800 meter.

Guatemala

arabica

Huehuetenango

Koffie van Huehuetenango groeit op voedzame, vulkanische bodem. De koffie heeft een zachte, milde body met gebalanceerde zoete smaken.

Braziliƫ

arabica

Fazenda SertĆ£o

Braziliƫ is de grootste koffieproducent ter wereld. Onze Braziliaanse koffie is volzoet met aroma's van gedroogd fruit en karamel.

Colombia

arabica

Supremo

Onze Colombiaanse koffie is zacht met tonen van noten en chocolade. Supremo koffiebonen zijn typisch groot van formaat.

Ethiopiƫ

arabica

Djimmah

Ethiopiƫ word ook wel de moeder van koffie genoemd. Ethiopische koffie is een van de beste ter wereld. De koffie is mild, bloemig met nuances van citrus en abrikoos.

India

robusta

Cherry

Onze Indiase koffie is zongedroogd, waardoor zoete smaakstoffen optimaal intrekken. De koffie heeft een lage zuurgraad en een zware body.

Uganda

robusta

Bukomansimbi

Uganda is de op-een-na grootste koffieproducent van Afrika. Onze koffie uit Uganda is sterk, vol en intens van smaak.

Indonesiƫ

arabica

Kopi Kopi

Indonesiƫ staat bekend om haar aanbod van exclusieve en speciale koffie. Onze Indonesische koffie is pittig, robust maar ook volzoet.

Costa Rica

arabica

Tarazzu

Tarrazu is de meest beroemde koffieregio van centraal Costa Rica met koffie van hoog niveau. De koffie is zacht en fris met tonen van noten en donkere chocola.

Onze Melanges

Amore

Peru, Guatemala, Brazilƫ

medium dark roast

100% Arabica

Zoet en zacht

Amore is een fijne, Zuid Amerikaanse blend met het beste van de zoete smaken en tonen van karamel en honing. Amore is perfect voor espresso en ristretto.

CafƩ Mocca

Ethiopiƫ, Peru, Braziliƫ

medium dark roast

100% Arabica

Fris en fruitig

CafƩ Mocca is een duet tussen Zuid-Amerikaanse en Afrikaanse bonen. De koffie is bloemig met tonen van citrus. Een frisse koffie, lekker voor espresso.

Premio

Uganda, Ethiopiƫ, Braziliƫ, Colombia

dark roast

70% Arabica, 30% Robusta

Sterk en intens

Donker gebrand voor een intense, zware smaak en 30% Robusta voor een sterke koffie. Premio heeft pit en power maar tegelijkertijd veel smaak. Heerlijk in cappucino.

Bello

Ethiopiƫ, Colombia, Braziliƫ

medium roast

100% Arabica

Chocola en noten

Bello is een zachte koffie die spreekt tot de koffie liefhebbende ziel. Tonen van melkchocola en noten karakteriseren de koffie. Bello past perfect bij een latte macchiato en cappuccino.

Originale

Ethopiƫ, India, Peru

dark roast

70% Arabica, 30% Robusta

Fors en authentiek

Originale is samengesteld met origines die onlosmakelijk met koffie verbonden zijn. Donker gebrand, diepe smaken en accenten van geroosterde noten en pure chocolade.

Stella

Uganda, Ethiopiƫ, Braziliƫ, Colombia

medium roast

70% Arabica, 30% Robusta

Vol en romig

Samengesteld met dezelfde bonen als Premio, maar milder gebrand. Dit resulteerd in een romige koffie met accenten van hazelnoot en honig met een heerlijke cremelaag.

Een melange is een mix van koffies uit verschillende regio’s, samengesteld om een bepaalde smaak te creĆ«ren. Iedere melange is het product van uren en uren aan brainstormen, experimenteren en proeven. De samenstellingen van Livello Coffee zijn uniek en iedere samenstelling heeft weer zijn eigen, beste doel.


De kennis en kunde

Uiteraard adviseren wij graag welke koffie het beste bij uw koffieconcept past. Het is altijd mogelijk om op verzoek een eigen koffie melange samen te stellen, om exact de koffie ervaring te creƫren die u nodig hebt.

GeĆÆnteresseerd in de koffie?

We adviseren u graag over de koffie

Laat uw contactgegevens achter en we bellen u binnen 2 werkdagen terug. Gebruik dit formulier ook als u een proefsample wilt ontvangen.